top of page

"Godt for kroppen" Te

Dette er navnet jeg ga denne Te'en når ungene var små. Selv om de nå er 13, 11 og 10 år, er det fortsatt det den heter i vår familie. Nettopp fordi den gjør så mye godt for kroppen vår 🥰


Overgang fra en årstid til en annen, er en tid da mange blir forkjølte. Og med influensa i anmarsj, Korona luskende omkring, kan det bli en del sykdom i løpet av høsten og vinteren. Jeg tror på viktigheten av å støtte kroppen og immunforsvaret vårt på best mulig måte, både når vi er friske, og når vi er syke.


Det finnes mange ting en kan gjøre for å støtte kroppen, og i dag vil jeg trekke frem ingefær, sitron og honning. Dette er det som utgjør "Godt for kroppen" Te. Oppskrift finner du lenger nede i innlegget.

Sitron


Sitroner har blitt brukt som medisin siden oldtiden, mot en hel rekke sykdommer. De brukes også for å gi sunnere hud og hår, for å fremme vekttap, i vaskemidler, som poleringsmiddel, og så videre og så videre.


Sitroner renser kroppen og er vanndrivende. Det betyr at giftstoffer og bakterier rett og slett skylles lettere ut av systemet vårt. I tillegg har de store mengder C-vitaminer, som er en kraftig antioksidant. C-vitaminer er en viktig del av vårt immunforsvar, både mot bakterier og virus.


Sitroner er også rike på kalium, noe som bidrar til å senke blodtrykket.


Sitroner er derfor både forebyggende og behandlende både ved feber, luftveisproblematikk, vond hals, kvalme, forstoppelse, parasitter, oppblåsthet, forkjølelse, influensa og mer.


Ingefær


Jeg ble først kjent med ingefær da jeg var gravid for 14 år siden. Jeg hadde en del kvalme, og fikk tips om å bruke ingefær. Det hjalp, og jeg ble nysgjerrig på hva mer denne roten kunne brukes til.


I tillegg til kvalme og andre fordøyelsesplager, er ingefær betennelsesdempende. Dette gjør at den virker mot en rekke plager og sykdommer. Den er flott å bruke ved revmatiske sykdommer, samt ved alle luftveisinfeksjoner. Ingefær er svært varmende, og er perfekt å bruke på kalde dager.


Dersom du ønsker å lese om alle de fantastiske egenskapene til ingefær, vil jeg anbefale deg å gå inn på Rolv sin hjemmeside. Norges fremste urteekspert 🙏😃


Honning


Honning har jeg vokst opp med siden jeg var liten. Pappa var en skikkelig honningfan, og hver morgen, hver vinter, startet pappa og jeg dagen med varm melk med honning ✨

Jeg syntes det smakte helt fantastisk, og jeg elsker fortsatt smaken av honning.


Og er det ikke fantastisk at noe som smaker SÅ godt, også gjør godt!? 😀

Honning har antibakterielle egenskaper, og er derfor perfekt å bruke ved forkjølelse og vond hals. I tillegg er honning beroligende, samtidig som den øker serotonin nivået. Dette fremmer glede og lykkefølelse. Det er jo ikke å forakte når en er syk og føler seg litt "dasjen"


Honning er også bra ved mage og tarmproblemer da den er både antibakteriell og sårhelende, i tillegg til å inneholde probiotiske bakterier som er gunstige for tarmen. Honning blir også brukt ved brannskader, til og med på sykehus.


I motsetning til de fleste andre søtningsstoffer, inneholder honning små mengder vitaminer, mineraler, enzymer, aminosyrer og antioksidanter. Det gir også mindre blodsukkerstigning enn vanlig sukker. Honning er derfor et mye bedre alternativ enn hvitt sukker. Men en bør likevel ikke bruke store mengder, og en bør ikke gi honning til barn under 1 år.


Ved varmebehandling ødelegger en mange av honningens gode egenskaper. Dersom en ønsker alle effektene av honning, bør den kun brukes kald eller opp til 47 grader.


Oppskrift "Godt for kroppen" Te


Når du nå har lest om alle de gode egenskapene til ingrediensene til denne te'en, forstår du kanskje hvorfor jeg har gitt den dette navnet 😃 Bruk gjerne økologiske ingredienser. Jeg lager som ofte en gryte med te, vi drikker det vi skal ha, og så setter jeg resten i en mugge i kjøleskapet. Den er like god kald som varm.


Start gjerne dagen med en kopp lunken "Godt for kroppen" Te for å forebygge sykdom. Dersom du kjenner du brygger på noe, eller allerede er syk, kan du drikke den flere ganger til dagen.


Håper det smaker!


Ingredienser:


🫖 2 liter vann

🫖 75 gram fersk ingefær

🫖 2 sitroner

🫖 Honning etter smak


Gjør slik:


🫖 Skrell og skjær ingefæren i skiver

🫖 Kok opp vann og ingefær og la det småkoke i 10 min

🫖 Ta gryten av platen, og la ingefæren trekke i 5-10 min

🫖 Press 2 sitroner

🫖 Sil av ingefæren, og blad i sitronsaft

🫖 Når te'en er avkjølt til rundt 45 grader, kan du ha oppi honning

🫖 Vi drikker den først lunket, og så setter vi restene i kjøleskapet. Den er kjempegod å drikke kald også
266 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page