top of page

Neurovaskulære punkter for stress

Neruvaksku...hæ?? 🤯

Mange har kanskje ikke hørt om disse punktene før, men de er verdt å teste ut, da de mange ganger er veldig effektive 😃


På hodet vårt har vi noe som heter Neurovaskulære punkter. Disse punktene kommuniserer med energibanene i kroppen vår, og med nervesystemet vårt. Ved å stimulere eller holde på neurovaskulære punkter, kan man balansere både energisystemet og nervesystemet vårt. Hovedpunktene er i pannen, over hvert øye, ca halvveis mellom øyenbryn og hårfeste.


Mange ganger berører eller holder vi over disse punktene når vi er stresset. Det passer veldig fint, da disse punktene er direkte knyttet til stressmekanismen i kroppen vår.


Her kommer en enkel øvelse for å roe ned stressresponsen i kroppen. Den kan brukes ved stress, angst, søvnproblemer, uro og konsentrasjonsproblemer. Den kan også brukes ved hodeverk. (ofte kommer jo også hodeverk av stress...) Mest sannsynlig har du brukt teknikken, helt ubevisst. Kroppen vår har en tendens til å gjøre ulike ting, helt intuitivt


Er det ikke ofte sånn at når en har glemt noe, føler seg overveldet eller stresset, skal prøve å huske noe, så tar en seg til pannen?


Når vi opplever noe som stresser oss, sender kroppen ut stresshormoner. Disse påvirker også hjernen. Blodet blir presset fra fremre del av hjernen til bak i hjernen, til der vi har de mer primitive delene, reflekser. Det betyr at vi ikke klarer å tenke og handle like rasjonelt og klokt når vi er stresset. Dersom det pågår over tid, vil det bli vanskelig å konsentrere seg, huske og lære.


Ved å holde på pannen, hjelper vi blodet tilbake til fremre del av hjernen, slik at vi kan tenke og handle mer hensiktsmessigGjør slik:

-Sitt, ligg eller stå -Legg en hånd på pannen -Dersom du ønsker, kan du legge den andre hånden nederst på magen -Lukk øynene og pust rolig inn og ut av magen i 2-3 minutter


En skal ikke tro på alt man hører, så jeg vil råde deg til å teste ut selv, og kjenne på kroppen om dette er noe som passer for deg 😃

64 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page