top of page

Om Magnolia

Veronica Warhaug

Naturmedisinsk Muskelterapeut og Yoga lærer

I 2016 startet jeg med massasje, og har etter den tid bygget litt og litt på utdannelsen min. Det er utrolig spennende å lære nye ting, og jeg prøver stadig å tilegne meg ny kunnskap. 

Jeg bor i Erfjord i Ryfylke, sammen med mann og 3 barn. På fritiden liker jeg å være med familie og venner, gå tur, gjøre yoga, lese og høre på lydbok.  

Jeg er oppvokst i Åkrafjorden i Etne kommune, med foreldre som drev kjøttbutikk i kjelleren. Det er kanskje her min drøm om å jobbe for meg selv stammer fra?

Jeg startet tidlig å hjelpe pappa på butikken. Når den ble lagt ned, og Åkrafjordtunet ble bygget, jobbet jeg i kafèn ved siden av skole. Da jeg var ferdig med videregående flyttet jeg til Stavanger for å ta Sosionom utdannelse. Etter ett år hadde jeg truffet Anders, og funnet ut at jeg ikke ville bli sosionom likevel. Jeg gikk over til å jobbe i kantinen i Madlaleiren før jeg endte opp i pølsemakeriet på Gilde. Her ble jeg i 7 år, før vi bestemte oss for å flytte på landet.

Etter at vi flyttet til Erfjord, jobbet jeg noen år på Fargeriet kafé før jeg endelig turte å følge drømmen om å jobbe med helse.

Jeg har selv kjent på kroppen når ting ikke er som det skal. Det har gitt meg både fysiske og psykiske plager, og dette er en av grunnene til at jeg er blitt så interessert i kropp og helse. Samtidig hadde jeg en mor som ble gitt opp av helsevesenet, og dette fikk meg til å undersøke andre behandlingsmetoder og andre innfallsvinkler.

Selv om det er tøft og vanskelig å stå i ulike helseutfordringer, er jeg likevel takknemlig for alt jeg har opplevd og vært gjennom. Det har gjort meg til den jeg er i dag, og har gitt meg en helt annen forståelse for hvordan ting henger sammen. I tillegg gir det meg en god forståelse i møte med andre mennesker som opplever lignende situasjoner

Bilde av meg.jpg

BUY
NOW

Min filosofi

Det er fascinerende hvordan alt i kroppen vår henger sammen, både det fysiske og det mentale. Alle bittesmå deler har sin unike funksjon, og samarbeider ned til minste detalj. 

Dersom en tenker på kroppen bestående av enkeltdeler som skal fikses, tror jeg det kan være vanskelig å komme til roten av problemet. 

Alle deler henger sammen i andre deler, som kan påvirke kroppen på ulike måter. 

Det er viktig å se helheten, og da tror jeg det kan være flere måter å løse en helseutfordring på. 

Jeg har hørt flere si; "Men dersom du gjør eller prøver flere ting på en gang, hvordan vet du da hva som virket, hva som gjorde deg bedre eller bra?"

Har det egentlig så mye å bety? Er ikke det viktigste at en fikk kroppen på rett kjøl igjen? Og kanskje du trengte flere av de "tingene" for å bli bedre. Kanskje det var et sammensatt problem som trengte en sammensatt behandling? 

Det er så mange måter en kan hjelpe kroppen sin på, og jeg tror ikke en person har mulighet til å kunne alt. Derfor sender jeg klientene mine gladelig videre til andre terapeuter eller lege når jeg tror det kan hjelpe de.  

Noen ganger kan det være enkelt å finne årsaken til den stive nakken eller hodepinen som setter seg bak øynene, mens andre ganger har kroppen så mange ulike symptomer som en gjerne har gått med i lang tid, at det kan være utfordrende å finne årsaken, og hva som skal til for å løse problemet. 

Jeg tror at å lære seg enkle pusteøvelser, teknikker, uttøyinger, mindfulness, og lignende, kan hjelpe en til å få en bedre hverdag.

Vi kan i dag få piller for det meste. Men i mange tilfeller vil pillene kun kamuflere og lette på symptomene. Jeg vil heller prøve å finne årsaken til hvorfor vi har disse plagene, og så langt det lar seg gjøre; gjøre noe med årsaken og ikke bare symptomene.

Misforstå meg rett, jeg er veldig takknemlig både for leger og medisiner. I mange tilfeller er de livreddende, livsnødvendige og gjør livet enklere å leve.

 

Dersom du opplever noe som kan tyde på sykdom; ta kontakt med legen din for å finne ut hva det kan være!

I tillegg til å gå til lege, kan vi samtidig hjelpe oss selv. Kanskje vi da, i samarbeid med lege, ikke trenger medisiner likevel, eller vi kan slutte eller redusere på medisiner vi allerede tar.

Noe av det jeg brenner mer og mer for, er hva vi selv kan gjøre for at kroppen vår, og sinnet vårt, skal ha det best mulig. Det håper jeg at denne siden også kan inspirere deg til.

Ofte, når vi skal forandre noe med livsstilen vår, har vi fokus på hva vi må slutte med, hva vi ikke skal gjøre, hva vi ikke kan spise osv. Dette kan for mange være veldig vanskelig, og så utfordrende at en lar vær å gjøre noe som helst. Andre prøver igjen og igjen, og mister mer og mer motet og selvtilliten for hver gang en "sprekker". Hva med å heller begynne med noe, tilføre noe? 

Dersom en har en veldig travel hverdag, og føler det ikke er noe en kan ta bort; prøv heller da å tilføre noen minutter med avslappende pust, eller litt yoga. Da får en stresset kropp litt tid til å hente seg inn igjen, og det er iallefall mye bedre enn om du ikke hadde gjort noe.

Har du en dårlig livsstil når det gjelder mat? Er det vanskelig å kutte ut det du vet ikke er bra for deg? Start da heller med å tilføre mer grønnsaker, kraft, fermentert mat og sunt fett. Da får du iallefall i deg noe som er bra for kroppen din også. Pluss, når du tilfører disse tingene, får du kanskje heller ikke like mye lyst på alt det andre som du hadde hatt godt av å kutte ned på?

Mest av alt trenger vi balanse i livet vårt, i alt vi gjør, og Rachel Brathen sier det så godt, at jeg siterer henne på det;

 

"Dans hele natten, praktiser yoga neste dag. Drikk vin, men ikke glem den grønne juicen. Spis sjokolade når hjertet ditt ønsker det, og kålsalat når kroppen din trenger det. Gå med høye hæler på lørdag, og gå barføtt på søndag. Gå på shopping på kjøpesenteret, og så sett deg ned for å meditere på soverommet. Lev høyt og lavt. Beveg deg, og vær i ro"

bottom of page